top of page

KUIDAS SEDA TEHA
#KidsDrawPeace4Ukraine

ENGLISH ja muud keeled 

 

Siit saate teada, kuidas korraldada laiendatud ülemaailmse kunstiprojekti #KidsDrawPeace4Ukraine seanss, mis hõlmab Ukraina pagulaslapsi, kes on leidnud teie piirkonnas turvalise koha (keda leiate kohalike uudiste, koolide, heategevusorganisatsioonide ja kohaliku omavalitsuse kaudu). Peamised eesmärgid on murelikele lastele positiivse kogemuse pakkumine ning seejärel nende piltide võimalikult laialdane postitamine sotsiaalmeediasse. See on järg esimesele etapile, mille käigus kaheksa riigi lastele mõeldud uudistetoimetajad kutsuvad oma publikut esitama kunsti, mis saadab Ukraina lastele rahu ja armastuse soove. See esimene faas jätkub (kirjeldus inglise keeles).. See esimene faas jätkub (kirjeldus inglise keeles)

Ukraine refugee closeup.jpg

PÕHIIDEE

See lähenemisviis põhineb edukal testimisel kahe komplektiga pagulaslastest, kes olid jõudnud Prantsusmaal turvapaika: rühm lapsi ja nende emasid pagulaskeskuses ning prantsuse ja ukraina laste segarühm ühe perekonna juures. Eesmärgiks oli, et lapsed saaksid kogu maailma lastega projekti raames positiivse kogemuse, luues midagi toredat enda jaoks ning väljendades toetust Ukrainale. Kõik osalejad leidsid, et projekt täitis oma eesmärgi.

ROHKEM PROJEKTI TAUSTAST SIIN (inglise keeles)

KELLELE SEE
ON MÕELDUD

Osalejad on:

- Ukraina lapsed oma emadega

- Ukraina ja kohalike laste segarühmad

Pilootkatsetes olid meil lapsed juba nelja-aastased ja 14-aastased, kuid tavapärane vanusevahemik oli 7–11.

Refugee KidsDrawPeace4Ukraine - world array copy.jpeg
UKRAINE refugee kit materials 4 web.jpeg

MIS TOIMUB

Lapsed saavad valida joonistusriistade ja paberitüübi vahel, nad teavad, et nende töö on osa ülemaailmsest tegevusest ja lõpetavad joonistusega, mis saab mälestuseks ja postitatakse sotsiaalmeediasse.

MITTE KUNSTITERAPIA

See on tagasihoidlik projekt, et anda lastele lühike, positiivne ja tähelepanelik kogemus. See EI OLE “kunstiteraapia”, mis uurib koolitatud terapeudi abiga lapse vaimset seisundit.

 

Julgustame toetama programmi “Ukraina laste hääled” “Ukraine’s Voices of Children”i, keda tublid terapeudid on sõjašokist kunstiga ravinud alates 2015. aastast.

Ukraine voices combo shot.png
Ukraine maria at work horizontal.png

MILLAL SEDA TEHA

Seda on oluline teha alles pärast seda, kui pagulaslapsed on turvalises varjupaigas, puhanud ja regulaarselt toidetud, et nad saaksid ühineda ülemaailmse projektiga #KidsDrawPeace4Ukraine. Seansid kestsid veidi alla tunni.

KUS SEDA TEHA

Lapsed vajavad vaikset ruumi, kus on palju ruumi joonistamiseks. Tegime seda pagulaskeskuses ja kodus, kuni kuuelapseliste gruppidega. Võib töötada ka klassiruumis või raamatukogus.

UKRAINE refugee - boys and border.jpg
UKRAINE sheets download .jpg

KUIDAS: 1. SAMM

LAE ALLA

Laadige saidilt Global Youth & News Media alla viiest leheküljest koosnev komplekt: kolm ääristega joonistuslehte, mille annetasid kunstnikud Anton Pavlenko ja Muriel Hanny, mall koomiksiloo loomiseks ja piltide näidis üle maailma lastest, kes on toetanud Ukraina lapsi.

KUIDAS: SAMM 2

JOONISTUSLEHED

Valmis joonistused jäävad mälestuseks, seega peaksid joonistuslehed olema tavalisest 80–90 grammi (standardkaaluga) paberist raskemad. Tehke piisavalt koopiaid, et iga laps saaks valida mis tahes äärise või tühja paberilehe ja teha rohkem kui ühe joonise. Varuge ka palju tühja paberit, sest mõned lapsed võivad eelistada, et ääriseid poleks.

Ukraine 2 borders vertical.png
#KidsDrawPeace4Ukraine overview of first phase in Ukrainian.jpg

KUIDAS: SAMM 3

SAMPLER LEHT

Teil on vaja ainult üks eksemplar iga lapse kohta ukraina keeles (vasakul), mis näitab teiste riikide laste kunsti. See võib olla standardse kaaluga paberil. See on oluline, sest see näitab selgelt, kui laialt levinud mure Ukraina laste pärast tegelikult on.

KUIDAS: 4. SAMM

JOONISTAMISVAHENDID

Pakkuge laias valikus võimalusi, nii palju kui teie eelarve lubab, et lapsed saaksid valida, mida nad kasutada tahavad: palju komplekte viltpliiatseid, kriite ja tavalisi värvilisi pliiatseid (ärge unustage teritajaid ja häid kustutuskumme). Vältige määrdunud värvi. Eesmärk on jällegi see, et lastel oleks lõbus oma tööriistu valida ja seejärel võimalusel endale jätta. Jällegi, kui teie eelarve lubab, lisage pildi kaitseks plastikust kaust või ümbrik.

Drawing tools.png
UKRAINE public-private pictures.png

KUIDAS: SAMM 5

TEE KAKS FOTOT

Tehke iga lapse kohta vähemalt kaks fotot: ühel neist hoiab laps oma joonistust (emadele) ja üks joonistusest endast (postitamiseks). Pange igale joonistusele  kirja lapse eesnimi (ainult), vanus ja päritoluriik.

KUIDAS: 6. SAMM

POSTITA LAIALDASELT

Peamine eesmärk on postitada laste joonistusi laialdaselt sotsiaalmeediasse teemaviitega  #KidsDrawPeace4Ukraine. Ukraina täiskasvanud ja lapsed näevad neid ning hindavad neid  pingutusi väga kõrgelt. Postita ainult pilte joonistustest. Fotod, mis näitavad lapse nägu, on privaatsed ja mõeldud ainult õpetajatele, raamatukoguhoidjatele või emadele.

UKRAINE post symbols.png
Refugee KidsDrawPeace4Ukraine - English teacher Oksana xxx and the day's production copy.j

KUIDAS: SAMM 7

NÄIDAKE KOHALIKULT ja võib-olla müüge
peut-Être VENDRE

Kui viibite koolis, raamatukogus või pagulaskeskuses, võite soovida ka pildid seinale riputada, nagu tegime siin Prantsusmaal. Võite ka mõned müüa ja saata tulu organisatsioonile “Ukraina laste hääled” (Ukraine's Voices of Children ). Suur tänu siin pildil olevale ukrainlannast emale ja õpetajale Oksana, kes aitas meid sessioonil pagulaskeskuses.

KUIDAS: 8. SAMM

VEEL ÜKS VÕIMALUS

Kui olete postitamise lõpetanud, võite saata meile oma parimad pildid koos kõigi kommentaaridega, mida soovite jagada selle kohta, kuidas see #KIdsDrawPeace4Ukraine esitluslehele kaasati. Me ei avalda kellelegi isikuandmeid, sealhulgas e-kirju. Kasutage jpeg-vormingut ja pange pildile nimi järgmiselt:

 

Ukraine Art - LAPSE EESnimi - vanus - LAPSE KODUMAA

 

Näiteks: UkraineArt-Ariana-7-Ukraine

 

Kasutage seda meili:

entriesglobalyouthandnewsmedia [at] gmail [.] com ​ 

ROHKEM PROJEKTI TAUSTAST SIIN (inglise keeles)

Global Youth and News Media logo horiz-2021.jpg
bottom of page