top of page

ЯК ЦЕ ЗРОБИТИ
#KidsDrawPeace4Ukraine

англійська та інші мови

Ось як організувати сесію для розширеного глобального мистецького проекту #KidsDrawPeace4Ukraine за участю українських дітей-біженців, які знайшли безпечний притулок у вашому районі (які ви можете знайти через місцеві новини, школи, благодійні організації та вашу мерію) . Основні цілі – забезпечити позитивний досвід для тривожних дітей, а потім якомога ширше розміщувати їхні фотографії в соціальних мережах. Це продовження першого етапу, на якому редактори новин для дітей у восьми країнах запрошують своїх глядачів подавати твори, які посилають побажання миру та любові українським дітям. Цей перший етап триває (опис англійською).

Ukraine refugee closeup.jpg

ОСНОВНА ІДЕЯ

Цей підхід базується на успішному тестуванні з двома групами дітей-біженців, які опинилися у безпечному притулку у Франції: група дітей та їхніх мам у центрі для біженців та змішана група французьких та українських дітей у будинку. Мета полягала в тому, щоб діти отримали позитивний, свідомий досвід створення як особистої пам’яті, так і вираження підтримки України в рамках проекту з дітьми по всьому світу. Всі учасники виявили, що це так.

БІЛЬШЕ ПРО ПРОЕКТ ТУТ (АНГЛІЙСЬКОЮ)

ДЛЯ КОГО

Учасниками стануть:

— Українські діти з мамами

— Суміш українських та місцевих дітей

У пілотних тестах у нас були діти від чотирьох років до 14 років, але звичайний діапазон був від 7 до 11 років.

Refugee KidsDrawPeace4Ukraine - world array copy.jpeg
UKRAINE refugee kit materials 4 web.jpeg

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ

Діти мають на вибір інструменти для малювання та тип паперу, знають, що їхня робота є частиною глобальної діяльності, і закінчують малюнком, який стане пам’яткою та буде розміщено в соціальних мережах.

НЕ АРТ-ТЕРАПІЯ

Це скромний проект, щоб дати дітям короткий, позитивний, усвідомлений досвід. Це НЕ «арт-терапія», яка вивчає психічний стан дитини за допомогою кваліфікованого терапевта.

Ми заохочуємо підтримати організацію «Зберегти зв’язок Голоси дітей України», чиї чудові терапевти з 2015 року лікують шокованих війною дітей мистецтвом.

Ukraine voices combo shot.png
Ukraine maria at work horizontal.png

КОЛИ ЦЕ ЗРОБИТИ

Важливо робити це лише після того, як діти-біженці перебувають у безпечному притулку, відпочивають і регулярно харчуються, щоб захотіти приєднатися до глобального проекту #KidsDrawPeace4Ukraine. Ми виявили, що сеанси тривали трохи менше години.

ДЕ ЦЕ ЗРОБИТИ

Дітям потрібен тихий простір з достатньою кількістю місця для малювання на столі або партах. Ми робили це в центрі для біженців і вдома, з групами до шести дітей.  Також можна працювати в класі чи бібліотеці

UKRAINE refugee - boys and border.jpg
UKRAINE sheets download .jpg

ЯК: КРОК 1

ЗАВАНТАЖИТИ

Завантажте П’яти сторінок з сайту Global Youth & News Media: три аркуші для малювання з рамками, подаровані художниками Антоном Павленком та Мюріель Ханні, шаблон для створення мультфільму та зразки малюнків дітей з усього світу. на підтримку українських дітей.

ЯК: КРОК 2

АРКУШІ ДЛЯ МАЛЮВАННЯ

Готове мистецтво стане пам’яткою, тому аркуші для малювання повинні бути важче звичайного паперу 80-90 грамів (стандартної ваги). Зробіть достатню кількість копій, щоб кожна дитина могла вибрати будь-який варіант рамки або чистого аркуша паперу і мати можливість зробити більше одного малюнка. Також майте багато чистого паперу, оскільки деякі діти можуть віддати перевагу відсутності рамки.

Ukraine 2 borders vertical.png
#KidsDrawPeace4Ukraine overview of first phase in Ukrainian.jpg

ЯК: КРОК 3

СТОРІНКА ЗІ ЗРАЗКОМ

Вам просто потрібно по одному примірнику для кожної дитини зі зразком українською мовою (ліворуч), що показує мистецтво дітей інших країн. Може бути на папері стандартної ваги. Це важливо мати, тому що це чітко показує, наскільки поширеною є турбота про українських дітей.

ЯК: КРОК 4

ІНСТРУМЕНТИ ДЛЯ
МАЛЮВАННЯ

Надайте широкий вибір варіантів, скільки дозволяє ваш бюджет, щоб діти могли вибрати те, що вони хочуть використовувати: безліч упаковок фломастерів, воскових олівців і кольорових олівців (не забудьте про точилки і хороші гумки). Уникайте брудної фарби. Знову ж таки, мета полягає в тому, щоб діти весело вибирали інструменти, а потім, якщо можливо, зберігали їх. Знову ж таки, якщо ваш бюджет дозволяє, додайте пластиковий футляр, папку або конверт для захисту зображення.

Drawing tools.png
UKRAINE public-private pictures.png

ЯК: КРОК 5

ЗРОБИТИ 2 ФОТОГРАФІЇ

Зробіть принаймні дві фотографії для кожної дитини: одна з них тримає свій улюблений малюнок (для мам), а одна – сам малюнок (для розміщення). Назвіть кожен малюнок із зазначенням імені дитини (тільки), віку та країни походження.

ЯК: КРОК 6

ШИРОКО ПУБЛІКУВАТИ

Основна мета – поширити дитячі малюнки в соціальних мережах з хештегом #KidsDrawPeace4Ukraine. З різних джерел ми знаємо, що українські дорослі та діти бачать їх і дуже цінують зусилля. Розміщуйте лише фотографії малюнків. Інші, що показують обличчя дитини, є приватними і лише для вчителів, бібліотекарів чи матерів.

UKRAINE post symbols.png
Refugee KidsDrawPeace4Ukraine - English teacher Oksana xxx and the day's production copy.j

ЯК: КРОК 7

ПОКАЗАТИ МІСЦЕВО,
а можливо, і продати

 

Якщо ви перебуваєте в школі, бібліотеці чи центрі для біженців, ви можете також розмістити фотографії на стіні, як ми зробили тут, у Франції. Ви також можете продати дещо і відправити виручені кошти на ЗБЕРЕЖІТЬ ПОСИЛАННЯ Голоси дітей України. Велике спасибі українській мамі та вчительці Оксані, які тут зображені, які допомогли провести сесію в центрі для біженців.

ЯК: Крок 8

ІНШИЙ ВАРІАНТ
 

Після того, як ви завершите публікацію, ви можете надіслати нам свої найкращі фотографії разом із будь-якими коментарями, якими ви хочете поділитися, про те, як це відбувалося для включення на сторінку вітрини #KIdsDrawPeace4Ukraine. Ми нікому не розголошуємо будь-яку ідентифікаційну інформацію, включаючи електронні листи. Будь ласка, використовуйте формат jpeg і назвіть зображення англійською так:

UkraineArt-ІМ'Я-ВІК ДИТИНИ-РІДНА КРАЇНА 

наприклад:  

UkraineArt-Ariana-7-Ukraine

ЗАЛИШІТЬ ЦЕ АНГЛІЙСЬКОЮ: 

entriesglobalyouth&newsmedia [at] gmail [dot] com

БІЛЬШЕ ПРО ПРОЕКТ ТУТ (АНГЛІЙСЬКОЮ)

#kidsdrawpeace4Ukraine LOGO ONLY_edited.jpg
#KidsDrawPeace4Ukraine - 15 april partner logos.png
#kidsdrawpeace4Ukraine LOGO ONLY.png
bottom of page